Корнелия Нинова: Решението за вето върху петролното ембарго е добро за България

Трябва да наложим вето, ако се вземе такова решение. Ембаргото би затруднило икономиката ни. Решението да се наложи вето е добро за България

Това заяви вицепремиерът Корнелия Нинова, след като другият вицепремиер в кабинета – Асен Василев съобщи, че позицията на България по отношение на петролното ембарго е ясна - ако има дерогация за част от страните, ние искаме да сме включени. Ако не, няма да подкрепим санкциите.

Надпреварата на санкции и контрасанкции трябва да спре, каза още Корнелия Нинова пред бТВ и определи Русия за приятелска страна. Тя попита: Какъв е смисълът да затрудниш чужда икономика, убивайки своята.

На въпрос кой смята, че трябва да спечели войната – Русия или Украйна, лидерът

на левицата не даде отговор. Тя каза, че войната трябва да спре, тъй като тя е в

основата на всички проблеми и, че няма значение кой печели и кой губи.

В последния месец се търсят начини да се пропука правителството чрез БСП, смята още Корнелия Нинова.

Питайте го него, отговори тя на въпрос дали Румен Радев е президентът на БСП.

Никой не го познаваше Румен Радев, той не можеше политически да говори, аз обикалях села и паланки с него. Всичко това бяха усилия на членове и симпатизанти на БСП. Вторият мандат беше същото, каза още Нинова и добави, че се надява президентът да остане обективен в оценките си.

Нинова каза, че не знае кои са политическите шарлатани, за които говори президентът. „Продължаваме промяната“ са отроче на президента Радев. Вижте този общ екип – Румен Радев, Кирил Петков, Асен Василев, Стефан Янев, Мая Манолова, допълни лидерът на БСП, като заяви, че ролята на левицата в коалицията е да внася здрав разум. /БГНЕС