Костов: Играхме добре, имаше фрапантни съдийски грешки

"Точно когато бяхме по-добри от Лудогорец получихме гол, защото играчите се разсеяха от съдийските отсъждания. Мисля, че съдийският фактор повлия. Имаше фрапантни грешки", заяви треньорът на Левски Николай Костов след загубата от Лудогорец с 0:1 в дербито от 12-ия кръг на Първа лига.

„Не си представяхме така мача. Започнахме много добре, бяхме активни през първите минути. В 60-ата минута можеше Лудогорец да остане с човек по-малко. Другата ситуация е с Роналдо. Не знам, имаше ли ВАР. Ние имаме технологията и гледаме. Също разбираме от футбол и знаем кое е справедливо и кое не“, започна Костов.

„Не съм изненадан, защото не познавам съдиите. Нямам опит в тази насока. Играхме много добре срещу Лудогорец. Нямам никакви претенции към отбора ни. Имахме отсъстващи играчи. С тях можеше да е по-различно, но няма как да го знаем сега. Обезкуражаваме се от такива грешки. Щеше да бъде по-лесно за нас, ако завършим наравно. Трябва обаче да намерим сили да се развиваме. Мен ме мотивира това чувство за несправедливост, което имаме от съдийските отсъждания. Не говоря за организации и такива неща. Лошото е, че започнахме да се занимаваме със съдийството в момент, в който имахме игрово превъзходство над Лудогорец“, допълни той. /БГНЕС