Костов приключва с Левски след края на сезона

Старши треньорът на Левски Николай Костов ще води отбора до края на настоящия сезон, съобщиха официално от пресслужбата на „сините“. След проведени срещи и разговори с ръководството на клуба, Костов ще остане наставник на тима до края на кампанията.

Спекулациите около бъдещето на специалиста се повишиха през изминалия месец, в който Левски записа четири загуби в пет срещи, губейки категорично на два пъти от ЦСКА и по веднъж от Лудогорец и Черно море. Недоволството у голяма част от „сините“ фенове прерасна и в критики по време на тренировки на отбора.

Договорът на Костов няма да бъде удължен, става ясно още от официалната информация на клубния сайт, като ръководството вече работи по намирането на нов треньор за предстоящия сезон.

Ето какво написаха от клуба:

„Левскари,

След проведени разговори със старши треньора Николай Костов бе взето решение той да води представителния отбор на клуба до края на настоящия сезон в Първа лига.

Като ръководство заставаме твърдо зад Николай Костов в оставащите мачове до края на шампионата, отчитайки позитивите при престоя му на стадион „Георги Аспарухов“ – европейския поход и плейофа в Лигата на конференциите и успешните изходящи трансфери под негово ръководство.

Договорът на Николай Костов няма да бъде продължен, а клубът вече работи по намирането на нов треньор, който да води отбора през следващия сезон.

Ръководство на ПФК „Левски““. /БГНЕС