Ковачевски: Без ЕС ни очакват несигурност и изолация

"САЩ искат да видят Северна Македония в Европейския съюз възможно най-скоро. Зад тази визия стои нашата концепция за европейски перспективи и сигурно европейско бъдеще в противовес на концепцията за несигурност и изолация".


Това заяви македонският премиер Димитър Ковачевски във Фейсбук след днешната среща с американския посланик в страната Анджела Агелер, предаде БГНЕС.

"За пореден път получих потвърждения за твърдата подкрепа от страна на САЩ за нашите европейски политики. Ние високо ценим доброжелателността на нашите американски приятели, които на срещата в Скопие, посветена на Плана за растеж на Западните Балкани, повториха посланието, че ще продължат заедно с нас по европейския път", написа Ковачевски.

"Следващата ни стъпка към европейската интеграция е дългоочаквана и международно подкрепена както никога досега", добави премиерът.

"Вярвам, че този момент ще бъде осъзнат от проевропейските сили в обществото, които ще защитят визията за европейска държава. Зад тази визия стои нашата концепция за европейски перспективи и сигурно европейско бъдеще в противовес на концепцията за несигурност и изолация", подчерта Димитър Ковачевски. /БГНЕС

Категории: