КТ "Подкрепа”: Няма оптимизъм за исканията на енергетиците и миньорите

„Да видим какво ще ни предложат управляващите, но няма оптимизъм в нашите редици, няма доверие от 2017 г.“. Това заяви Димитър Манолов, президент на синдикат “КТ Подкрепа”, предаде репортер на БГНЕС.


Манолов подчерта че ще имат 6 искания пред партиите, част от мнозинството и пред премиера акад. Николай Денков. Манолов призова всички партии да вземат единна позиция, а не „да разиграват цирк и да се разединяват“.

„Ако хората имат акъл в главата си, ще направят, така че да имаме ток дотогава, докогато стане възможно токът, който произвеждат топлоелектрическите централи, да може да бъде заместен с нещо друго”, заяви още президентът на КТ „Подкрепа“.


Срещата на миньори и енергетици с властта започна, тя е затворена за медиите и не всички представители на протестиращите бяха допуснати до нея.

Минният инженер Пламен Панков коментира, че не е допуснат до срещата. „Влязоха само гостите в официалния списък, кой го е съставил този списък не знаем, ние не сме допуснати“, сподели той. Минният инженер подчерта, че енергетиката е стълб, който държи икономиката ни. „Ако си продадем енергетиката за жълти стотинки, ще дойде време, в което тази зелена енергия не е толкова евтина и не е толкова зелена“, каза минният инженер Пламен Панков и добави, че тогава ще се наложи внос на електричество.


Иван Вълев, председател на КТ “Подкрепа” в рудник „Трояново – Север“, коментира, че миньорите и енергетиците единствено ще повярват, когато политиците се обединят с управляващи за интересите на народа. „Отказваме да водим разговори на тъмно, ако не допуснат медиите и ние няма да влезем“, подчерта той. /БГНЕС