Левски посреща Локомотив София насред управленска криза

Отборът на Левски ще посрещне Локомотив София в столично дерби от 25-ия кръг на Първа лига днес, 8 април, от 20:00 часа. Фокусът на стадион "Георги Аспарухов" няма да бъде толкова върху случващото се на терена, колкото върху управленската криза при "сините" и решението на треньора Станимир Стоилов дали ще остане начело на тима, което той ще оповести след края на двубоя.


На Общото събрание на клуба в четвъртък с решение на мажоритарния собственик Наско Сираков бе освободен изпълнителният директор Ивайло Ивков, както и представителят на феновете в Надзорния съвет Петър Ганев. Това предизвика гневна реакция сред привържениците, а Стоилов обяви, че ще изчака края на двубоя с Локомотив, за да разкрие дали ще последва Ивков и ще си тръгне от "Герена".

В чисто футболен план това ще бъде първи официален мач за Левски от 20 дни насам, като преди паузата за националните отбори те влязоха в добра серия и постигнаха три поредни победи със суха мрежа - срещу Хебър, Ботев Враца и Арда. От своя страна "железничарите" постигнаха две последователни победи над градския съперник Славия на стадиона в квартал "Надежда" - една за първенство и една в четвъртфиналите на Купата.

Тимът на Станислав Генчев заема девето място в класирането с 34 точки, пет по-малко от шестия Черно море. Левски е на четвърта позиция с 41 точки, седем по-малко от ЦСКА 1948.

В ранния мач днес Лудогорец посреща Ботев Враца в Разград от 17:30 часа. "Орлите" ще се опитат да се доближат на една точка от лидера ЦСКА с победа над врачани, за да поставят под напрежение "червените" преди неделния им двубой със Славия. Ботев Враца заема 11-та позиция в подреждането с актив от 23 точки.

Пълната програма на 25-ия кръг от първенството:

Петък

Локомотив Пловдив - Септември София 2:1

Събота

17:30 ч, Лудогорец - Ботев Враца

20:00 ч, Левски - Локомотив София

Неделя

15:15 ч, Хебър - Черно море

17:45 ч, Спартак Варна - Берое

20:15 ч, Славия - ЦСКА

Понеделник

17:30 ч, Пирин Благоевград - Арда

20:00 ч, ФК ЦСКА 1948 - Ботев Пловдив. /БГНЕС