Левски пречупи Царско село в края и поведе в класирането

Отборът на Левски победи Царско село с 2:0 в последния мач от четвъртия кръг на Еfbet лига, игран на Националния стадион „Васил Левски“ в столицата.

„Сините“ доминираха през почти целия двубой, но трудно стигаха до чисти голови положения срещу добре подредения тим на Царско село. Най-добрият шанс за Левски през първата част се откри пред Станислав Иванов, който се освободи добре на границата на наказателното поле, но стреля неточно от удобна позиция.

След почивката възпитаниците на Петър Хубчев на практика нямаха добри положения за гол, а символичните домакини можеха да поведат в резултата, но вратарят на Левски Милан Миятович отрази изстрела на Уесли Ната. Когато изглеждаше, че до гол така и няма да се стигне, неразбирателство между Иван Чворович и Мартин Кавдански след центриране отляво на Паулиньо позволи на резервата Найджъл Робърта да открие резултата в 89-та минута. Само минути по-късно нова грешка на отбраната на Царско село доведе до втори гол за „сините“, дело на Станислав Иванов.

По този начин Левски записа трета победа от началото на сезона и поведе в класирането на Efbet лига с 10 точки, колкото има и Лудогорец. Царско село от своя страна остава само с една точка в актива си. /БГНЕС