Сборник събира творби на наши автори от 5 континента

В Съюза на българските журналисти бе представен литературният сборник „Хоро над Тирол“, който съдържа разкази и стихотворения на наши автори от пет континента, предаде репортер на БГНЕС.

Сборникът е четвърти поред, а между кориците си е събрал 38 разказа и 46 стихотворения, писани от българи в 14 страни и поместени в емигрантски сайт. „Сборникът се казва „Хоро от Тирол“ по названието на един от разказите в нея. Авторът му се казва Фил Бандов и живее в Австрия“, разказа Мариана Христова, редактор на книгата.

„Географията“ на четвъртия сборник минава през Австралия, САЩ, Великобритания, Гърция, Германия, Швеция, Република Южна Африка и други.

„Българската литература днес не се пише само в България, а навсякъде по света. Когато се съберат на едно място творби на български автори от различни страни, тогава се получава една палитра. Тя е част от съхраняването на българския език и културата зад граница“, допълва още редакторът.

Всички книги от поредицата са без цена на корицата, разпространяват се безплатно и са платени с помощта на наши сънародници от България и чужбина. Творбите, които тази книга съдържа, представят една свободна извадка от създаваното днес в българската литература, която се пише не само в България. В книгата е събрано на едно място българско слово, преплитащо различни теми, сюжети и настроения. /БГНЕС