Лудогорец обърна Черно море и взе аванс преди реванша в Разград

Лудогорец се наложи над Черно море с 2:1 като гост в първи полуфинален сблъсък между двата тима от турнира за Купата на България. На стадион "Тича" в морската ни столица шампионите на Първа лига обърнаха съперника и си гарантираха предимство преди ответния мач в Разград идния месец.


Двубоят край морето започна по отличен начин за възпитаниците на Илиан Илиев, които откриха резултата в 13-та минута чрез Алекс Фернандес. Подобно на последната среща между двата състава за първенство, спечелена от "зелените" с 3:2 у дома, играчите на Ивайло Петев се добраха до обрат, и то още преди почивката. Пет минути след като се оказаха в ролята на догонващи, гостите възстановиха паритета чрез Нонато. Малко след изтичането на половин час игра Игор Пластун преодоля за втори път Иван Дюлгеров.

През втората част "моряците" така и не съумяха да се доберат поне до равенство, а шест минути преди края на редовното време останаха и в намален състав след директния червен картон на Стефан Велев. Така Лудогорец седма поредна победа във всички турнири, като продължава да бъде без грешка след завръщането на Петев на треньорското кормило. Черно море от своя страна отново вкуси от поражението след пет последователни срещи без такова - за последно отборът на Илиев бе победен именно от разградчани с 2:3 като гост преди месец и половина. Реваншът на стадион "Хювефарма Арена" е на 11 май.

Двата тима насочват вниманието си към ангажиментите в Първа лига, където "моряците" посрещат ЦСКА 1948 в неделя следобед, а Лудогорец гостува на лидера ЦСКА в голямото дерби на 28-ия кръг по-късно в същия ден. /БГНЕС