Лудогорец разби Астана с 5:1 и се класира за плейофите на Лига Европа

Отборът на Лудогорец се класира за плейофите на Лига Европа, след като разби с 5:1 Астана в мача реванш от третия квалификационен кръг на надпреварата. След като бяха загубили с 1:2 преди седмица в Казахстан, днес “орлите” се върнаха по отличен начин в мача и с общ резултат 6:3 продължават напред, където ще срещнат гранда Аякс за влизане в групите на втория по сила турнир на Стария континент.


Шампионът на България – Лудогорец Разград, изигра фантастичен мач срещу Астана и разби казахстанския шампион. Така си гарантира със сигурност групи на европейски турнири през новия сезон.

„Орлите“ трябваше да наваксват пасив, след като загубиха с 1:2 визитата си преди седмица в Нур-Султан, но след изключително второ полувреме и фантастични голове в хода на срещата елиминираха водения някога от Станимир Стоилов казахстански първенец.

Бърнард Текпетей даде аванс на разградчани с много красив гол в 25-ата минута, но Дембо Дарбо изравни резултата на „Хювефарма Арена“ три минути по-късно.

През втората част обаче Лудогорец натисна здраво своя опонент и реализира четири гола, за да си гарантира плейофна елиминация за групите на Лига Европа срещу четирикратния европейски клубен шампион – Аякс Амстердам. Якуб Пьотровски вкара в 47-ата минута, а три по-късно Текпетей покачи за 3:1. Шоуто на двамата продължи, а полякът направи 4:1, след което в 68-ата капитанът Кирил Десподов също се записа сред голмайсторите, вкарвайки за 5:1.

Така, Лудогорец със сигурност ще играе в турнирите на УЕФА поне до декември, след като ще участва или в групите на Лига Европа или в тези от Лигата на конференциите при разочароващ развой на елиминацията с 36-кратния шампион на Нидерландия.

В 76-ата минута от двубоя пък Йованчич от гостите беше изгонен от английския рефер Антъни Тейлър. /БГНЕС