Майкъл Кийн грешник и герой за Евертън при равенство с Тотнъм

Отборите на Евертън и Тотнъм направиха равенство 1:1 в последен мач от 29-ия кръг на Висшата лига, игран на "Гудисън Парк" в Ливърпул. В главно действащо лице в двубоя се превърна централният защитник на домакините Майкъл Кийн, който бе замесен в повечето интереси ситуации.

След скучно първо полувреме страстите се разгорещиха след почивката, като в 58-та минута "карамелите" останаха с човек по-малко след директен червен картон на Абдулайе Дукуре, който удари Хари Кейн с ръка в лицето. Десет минути по-късно Кийн фаулира Кристиан Ромеро в наказателното поле, а Кейн реализира отсъдената дузпа, за да даде преднина на "шпорите". В 88-та минута гостите също останаха с десет души, след като Лукас Моура направи много опасно влизане срещу Кийн и получи червен картон. Само две минути по-късно бранителят на Евертън изравни резултата със страхотен удар от далечно разстояние, за да донесе много ценна точка на своя тим.

След това равенство Евертън вече има 27 точки и се измъкна от зоната на изпадащите. Тимът на Шон Дайш заема 15-та позиция в класирането, но е само на една точка от опасната зона. От своя страна Тотнъм измести Манчестър Юнайтед от четвъртото място, като двата отбора и Нюкасъл имат по 50 точки, но "червените дяволи" са с най-слаба голова разлика. Лондончани обаче са изиграли два мача повече от своите съперници. /БГНЕС