Манчестър Сити с грандиозна издънка срещу Брентфорд на "Етихад"

Брентфорд сложи край на серията на Манчестър Сити от три поредни победи, след като изненадващо спечели гостуването си на "Етихад" с 2:1.

Поражението на "гражданите" дава възможност на Арсенал да дръпне с четири точки на върха в класирането преди паузата в първенството преди прекъсването за Мондиала в Катар. За целта обаче "артилериститие" трябва да бият Уулвс като гости по-късно тази вечер. Брентфорд пък се изкачи до 10-а позиция във Висшата лига, събирайки 19 точки от 15 изиграни срещи.

Резултатът в мача беше открит от гостите в 16-ата минута. Бен Мий изпревари съперников защитник и с глава отигра към Айвън Тони, който също с глава прехвърли Едерсон - 0:1.

В 27-ата минута остана впечатление, че футболист на Брентфорд игра с ръка в наказателното поле, но реферът подмина ситуацията. След намесата на ВАР до дузпа за "гражданите" не се стигна. Две минути по-късно ВАР отново разгледа спорна ситуация и пак решението беше, че дузпа за домакините няма.

Сити успя да изравни резултата в добавеното време на първата част. Топката достигна до Фил Фоудън, който стреля мощно и намери горния десен ъгъл на вратата на Давид Рая за 1:1.

Авторът на първото попадение в мача можеше да изведе Брентфорд отново напред в 67-ата минута, но стражът на шампионите се намеси по невероятен начин. Шест минути по-късно Родри регистрира неприятен пропуск, след като Рая спаси мощния му удар от границата на наказателното поле.

В седмата минута на добавено време Фоудън стреля опасно, но след рикошет топката премина над вратата. Минута след това Брентфорд стигна до победата. Гостите организираха перфектна контраатака след корнер пред тяхната врата. Да Силва центрира по перфектен начин към Тони, който отблизо отбеляза втория си гол. В оставащото време до края Тони пропусна да оформи своя хеттрик. Де Бройне обаче изчисти пред голлинията. /БГНЕС