Манчестър Юнайтед и Арсенал не сбъркаха у дома

Отборът на Манчестър Юнайтед се изкачи до пето място в класирането на Висшата лига, след като победи Лутън Таун с 1:0 у дома в мач от 12-ия кръг на първенството. На "Олд Трафорд" играчите на Ерик тен Хаг отново не показаха убедителна игра, но все пак успяха да стигнат до минимален успех срещу новака в Лигата.

"Червените дяволи" имаха леко предимство през целия двубой, но трудно стигаха до чисти голови положения. Домакините все пак разпечатаха вратата на съперника в 59-та минута, когато централният защитник Виктор Линдельоф бе на точното място при едно разбъркване след корнер и със силен изстрел прати топката в мрежата. Гостите се опитаха да отговорят в оставащите минути, но не затрудниха сериозно Андре Онана.

По този начин Манчестър Юнайтед записа седми успех през кампанията и вече има 21 точки на седмото място. Лутън заема 17-та позиция с актив от 6 точки.

Арсенал се върна на победния път след загубата от Нюкасъл пред седмица и победи Бърнли с 3:1 у дома. Така "артилеристите" изместиха Тотнъм от второто място в класирането и се изравниха по точки с водача Манчестър Сити, който е с мач по-малко.

В другия мач от този следобед Евертън победи Кристъл Палас с 3:2 като гост. /БГНЕС