Манчестър Сити все по-близо до подписа на Гвардиол

Ръководството на Манчестър Сити е в напреднали преговори с босовете на РБ Лайпциг за привличането на централния защитник Йошко Гвардиол. 21-годишният футболист е считан за един от най-добрите защитници в света и може да се превърна в най-скъпия бранител в историята на футбола.

Според информацията на Скай Спортс "гражданите" все още не са отправили официална оферта за хърватския национал, но това ще се случи скоро. Самият Гвардиол е изявил желание да заиграе за шампионите на Европа. "Йошко и неговите съветници ни казаха, че той иска да премине в Манчестър Сити", заяви директорът на РБ Лайпциг Макс Еберл пред местната медия Leipziger-Volkszeitung. Гвардиол има договор с немския клуб до лятото на 2027 година и Манчестър Сити ще трябва да плати около 90 милиона евро за подписа му.

Роденият през 2002 година защитник вече има 21 мача и два гола за националния отбор на Хърватия, като той се разписа в мача за третото място на Световното първенство в Катар, в който Хърватия победи Мароко с 2:1. /БГНЕС