Mercedes-Benz показа футуристичен електромобил One-Eleven

Повече от 50 години след като Mercedes-Benz дебютира с яркооранжевия автомобил C111, компанията открехна завесите за един зашеметяващ негов рестарт, пише „Дейли Мейл“.


Наречен One-Eleven, изцяло електрическият двуместен суперавтомобил прилича на екзотичен вид бръмбар благодарение на поразителната си оранжево-черна външна окраска.

Освен това има изключително плоска аеродинамична каросерия и врати, които се отварят нагоре от двете страни - подобно на DeLorean в американската фантастична класика от 1985 г. "Завръщане в бъдещето".

Отвътре One-Eleven има вдъхновен от фантастиката интериор тип "салон" с две сребърни седалки в стил F1 и правоъгълен волан, както и пикселизирано арматурно табло, небесен покрив и обширно пространство за багаж.

One-Eleven е реинтерпретация на C111 - експериментален автомобил от 60-те и 70-те години на миналия век, и дори е адаптиран да работи със слушалки за разширена реалност (AR), за да оживи навигационните елементи на таблото.

Германската автомобилна компания твърди, че новият автомобил "демонстрира безпроблемна комбинация от мускулести линии и елегантни извивки" и "прилича повече на скулптурно произведение на изкуството" със своя "емблематичен, минималистичен и гладък външен вид".

"Това е красота и необикновеност, обединени в една визия за бъдещето", казва Гордън Вагенер, автомобилен дизайнер в Mercedes-Benz Group.

"Нашият изцяло електрически автомобил е съвременната интерпретация на C 111, който навремето беше авангарден. Елементът на изненада идва от неговите изключително изчистени и в същото време релефни пропорции".

В своето рекламно съобщение Mercedes-Benz оприличи One-Eleven на живо, дишащо животно, наричайки го "изключително динамичен" с "ниско разположена предна част" и "мускулеста задна част".

Наистина, той прилича на ярко оцветено създание от джунглата, което е готово за скок заради силно снижената си предница./БГНЕС