Модернизират софийски ел. станции за зареждане и на електробуси

Токоизправителната станция „Юнак” на столичния електрически градски транспорт основно реконструирана и модернизирана. Тя е една от общо 24-те такива станции, които захранват мрежата на електротранспорта в София - тролеи, трамваи и електробуси.

На откриването днес присъстваха на кметът на София Йорданка Фандъкова, изпълнителният директор на "Столичен електротранспорт" ЕАД инж. Евгений Ганчев, председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, зам.-кметът Дончо Барбалов, шефът на Главна дирекция Оперативна програма "Околна среда" Галина Симеонова, съобщават от Столична община.

Токоизправителната станция е модернизирана по проект „Изпълнение на дейности за подобряване качеството на атмосферния въздух в Столична община чрез закупуване и доставка на електрически превозни средства за шосеен транспорт – електрически автобуси и тролейбуси“ по Оперативна програма “Околна среда 2014-2020 г.”

По същия проект се изпълнява модернизация на още 2 станции - „Веслец” и „Слатина” . Те захранват контактната мрежа в големи райони на столицата, в които са изградени нови зарядни станции за електробуси, т.е. необходимо е да се осигури и допълнителна мощност, уточняват от Столичната община. /БГНЕС