Модните награди в Лондон събраха погледи от цял свят

Какво е черно-бяло и червено навсякъде? Модните награди (Fashion Awards) за 2023 г. Звездите, които присъстваха в Royal Albert Hall на 4 декември, преобладаващо се ориентираха към едноцветна палитра с няколко ярки червени тоналности (включително Гуинет Палтроу в кутюра Rosso Valentino от есен/зима 1965 г.) и изобилието от кристали и пайети (Амал Клуни, която носеше златна рокля на Versace, напомняща роклята на принцесата на Уелс за премиерата на филма "'No Time to Die"), съобщи Vogue.

Ан Хатауей

Ан Хатауей наистина е навлязла в модата през 40-те си години, за което свидетелства изборът ѝ на оригинална рокля Valentino от колекцията пролет/лято 1993 г. на римската модна къща. " Valentino я създаде, мислейки за спагети", каза, партньора на модния дизайнер Валентино Гаравани, Джанкарло Джиамети, пред събралите се репортери. Какво повече може да се желае от една визия за червения килим от устойчиви стандарти, безупречна изработка и повод да се яде паста след събитието?

FKA Twigs

Като се има предвид, че FKA Twigs изпълни дует с британски електронен музикант и продуцент Koreless по време на последното представяне на Valentino на Седмицата на модата в Париж, беше съвсем естествено тя да носи дизайн на марката на 4 декември: по-конкретно визия 44 от ревюто пролет/лято 2024 на Римската модна къща.

Летисия Райт

Известно е, че Prada е трудна за представяне на червения килим, но Летисия Райт се справя всеки път. Визията ѝ на модните награди снощи приличаше на много по-директна версия на роклята ѝ за телевизионните награди BAFTA през 2021 г., но носеща също толкова "добра енергия".

Микаела Коел

След като се завъртя на червения килим за Vogue World: Лондон в сако Ferragamo и подходящи къси панталони, Микаела Коел отново се обърна към Maximilian Davis, за да я облече за модните награди, където получи наградата Pandora Leader of Change.

Алекса Чънг

Marco Capaldo се нуждаеше от не по-малко от две седмици, за да сглоби 3980-те метални диска, от които се състоеше роклята на Алекса Чънг 16Arlington за модните награди. Вдъхновен от Жана д'Арк, силуетът остави редакторката на британския Vogue " подготвена за битка" - или поне за стената от фотографи пред Royal Albert Hall.

Амал Клуни

Всичко, което блести, е Versace... Амал Клуни се появи на червения килим с рокля на Donatella, за да връчи снощи на козметична компания Charlotte Tilbury наградата за специално признание и затвърди статута си на една от най-добре облечените британски публични личности за пореден път. "Когато мисля за Charlotte, някои от думите, които ми идват на ум, са... новатор, брилянтен, духовит, интелигентен, състрадателен, забавен, танцьор, шампанско, цяла нощ", каза Клуни на публиката от сцената на Royal Albert Hall. "Вероятно трябва да спра дотук..." Със сигурност обаче, ако някога една рокля е била създадена за цяла нощ, то това е тази.

Суки Уотърхаус

В петгодишния романс на Суки Уотърхаус и Робърт Патинсън има нещо освежаващо, което не се крие, а звездата от " Daisy Jones & The Six" обяви бременността си през ноември, докато се изявяваше на сцената в Мексико. На церемонията по връчването на наградите за мода 31-годишната певица подчерта наедрялото си коремче с пяна от тюл, благодарение на модула Studio Holiday на H&M, който се продава за по-малко от 300 паунда. Доказателство, че на червения килим има място за хитове от модните магазини.

Памела Андерсън

Ако безупречната кройка на Памела Андерсън от Виктория Бекъм беше свежа, то решението ѝ да не се гримира на една от най-големите модни вечери беше още по-свежо. "Исках да направя изявление", сподели наскоро Андерсън пред Vogue за решението си да се откаже от грима на червения килим. "Просто си помислих: Правя това за всички момичета по света. В днешно време знаем ли изобщо как изглежда едно лице? Това е то."

Лила Мос

Ако Лила Мос проправя своя път в модата, тя също така с удоволствие се присъединява към статута на супермодел на майка си Кейт, когато поводът го изисква. През годините Кейт Мос е показвала някои от най-непредсказуемите моменти в стила си на Модните награди. Днес дъщеря ѝ, изгряващият модел Лила, се изяви на червения килим в Royal Albert Hall. За тазгодишното събитие Лила се обърна към албанския дизайнер от Лондон Nensi Dojaka, за да създаде визия, която отдава почит на една от емблематичните рокли на майка ѝ от 90-те години. "Обичам да се чувствам елегантна, шикозна и секси, а моделите на Nensi са идеалният баланс между всички тези вибрации, така че се чувствам уверена". Дългата до пода прозрачна рокля на Лила, елегантно скроена в прилепналата си форма, е изработена от еластичен металически ламиниран копринен жоржет. /БГНЕС