Музикалният театър в трескава подготовка за новия сезон

Музикалният театър в София е в трескава подготовка за новия сезон, който по традиция ще започне с пищен концерт-спектакъл на 1 октомври, предаде репортер на БГНЕС.

„Подготвяме концерт с най-вихрените мелодии от оперети и мюзикъли. С това искаме да кажем, че въпреки пандемията – ние сме тук и искаме да ви вдъхнем оптимизма и радостта на нашето изкуство“, заяви директорът на театъра Марияна Арсенова.

Вече няколко месеца, при спазване на всички мерки за безопасност от здравните власти, артистите провеждат репетиции за премиерата – оперетата на Калман „Принцесата на цирка“. Тя е предвидена за датите 23, 24 и 25-ти октомври, точно след месец. Постановката ще завладее публиката с невероятна симбиоза между елементите на класическата оперета и зрелищни циркови атракциони.

„При нас публиката винаги може да получи усмивка и добро настроение, поднесени с много вкус и по най-професионалния начин“, увери тя и подчерта, че театърът ще запълва капацитета си на 50% и при спазване на най-строгите изисквания от здравните власти.

На 31 октомври пък е юбилейният концерт „Христо Сарафов и приятели“, с който доайенът на музикалния театър ще чества своя 65-годишен юбилей, отложен заради епидемичната обстановка.

През месец ноември са двата цикъла от най-касовите заглавия – мюзикълите „Фантомът от операта“ и „Цигулар на покрива“. На хоризонта се задават още два мюзикъла, издава информация от кухнята директорът, но за сега заглавията им ще останат тайна за публиката.

В най-празничния месец декември децата ги очакват „Зимни музикални приказки“, а на 31 декември артистите излизат на сцената за новогодишния спектакъл „Прилепът“.

„Ние вече открихме нашия сезон на платформа „А6“. За моя голяма изненада – при голям успех. Много сме щастливи, че артистите се представиха блестящо, което е много сложно след такъв дълъг период на престой“, подчерта от своя страна Боряна Сечанова, художествен ръководител на Балет „Арабеск“.

Тя припомни и че предстои заключителния етап на юбилейното издание на конкурса за наградата на Маргарита Арнаудова, даващ път за изява на български хореографи. /БГНЕС