Надал обратно на корта за турнира в Монте Карло

Рафаел Надал ще се завърне обратно в ATP Тура на клей кортовете в Монте Карло следващия месец, обявиха организаторите на надпреварата.


„Никога не знаеш какво ще направи той, но го видях да тренира на частен корт…и останах с впечатлението, че слушах див звяр. Той удря топката така, както никога преди не я е удрял. Почувства някакъв дискомфорт, така че бе уплашен и реши да не играе на Индиан Уелс, но преминатите прегледи не откриха никакъв проблем“, каза турнирният директор Дейвид Маси на пресконференция в Париж.

22-кратният шампион от Големия шлем се свлече до номер 652 в световната ранглиста тази седмица и използва „защитен ранкинг“, за да влезе в основната схема в Монте Карло, който е първият турнир на клей корт от сериите Мастърс 1000 през сезона. Матадорът е печелил титлата рекордните 11 пъти, но последният му триумф датира от 2018.

Мастърсът в Монте Карло започва на 7 април и отбелязва началото на сезона на червени кортове, където Надал може да изиграе последния в кариерата си Ролан Гарос – надпревара от Шлема, която той е печелил цели 14 пъти. /БГНЕС