Надал загуби от Де Минор в Барселона

Завръщането на Рафаел Надал на корта след дълго отсъствие бе прекратено преждевременно от Алекс де Минор, след като австралиецът спечели мача между двамата от втория кръг на турнира в Барселона. Вчера Надал спечели първия си двубой от януари насам, записвайки чист успех над италианеца Флавио Коболи, но днес той бе спрян от намиращия се в добра форма Де Минор.


Първият сет бе равностоен, като австралиецът проби още на старта, но Надал успя да навакса изоставането и да дръпне с 4-3. Рафа се пропука в края и отново изгуби подаването си, а с това и сета. Във втората част испанецът взе откриващия гейм, но до края Де Минор доминираше и взе шест поредни гейма, за да затвори мача след час и 52 минути игра.

Така стана ясно, че Надал все още е далеч от нужното ниво, ако иска да постигне нещо значимо на любимия си турнир Ролан Гарос, който започва след малко повече от месец. Все още не е ясно дали носителят на 22 титли от Големия шлем ще играе на Мастърсите в Рим и Мадрид в следващите седмици.

В осминафиналите 4-ят поставен в схемата Де Минор ще играе с Даниел Алтмайер от Германия или французина Артур Фис. /БГНЕС