Най-срамният блокбъстър на Гал Гадот

През годината Гал Гадот се снима в някои страхотни блокбъстъри, но от време на време ѝ се случва да направи лош избор. Такъв може да се счита случаят с филма "Смърт край Нил" от 2022 г., който беше сравнително забавен, но получи смесени отзиви като цяло, съобщи „Giant freakin robot”.


Гал Гадот е в ролята на Линет "Лини" Риджуей-Дойл, богата наследница, в "Смърт край Нил", който е адаптация на едноименния роман от 1937 г. на Агата Кристи. Филмът е режисиран от Кенет Брана и адаптиран от Майкъл Грийн, като Брана е и в ролята на Еркюл Поаро.

Както може би сте в състояние да предположите от изходния материал на Агата Кристи и името на филма, филмът е добра старомодна мистерия с убийства, чието действие се развива по време на круиз по река Нил.

Заедно с Гал Гадот и Брана в "Смърт край Нил" участват Том Бейтман, който се превъплъщава в ролята на Бук, както и Анет Бенинг, Ръсел Бранд, Али Фазал, Доун Френч, Арми Хамър, Роуз Лесли, Ема Маки, Софи Окондо, Дженифър Сондърс и Летисия Райт. Въпреки средните отзиви, които филмът получава, той не се представя ужасно в боксофиса и успява да събере 137,3 млн. долара в световния боксофис при бюджет от 90 млн. долара.

Очевидно тези касови приходи са били достатъчни, за да подтикнат Disney и 20th Century Studios да дадат зелена светлина за още едно продължение, макар че Гал Гадот, разбира се, няма да се завърне. /БГНЕС