Направиха първата копка на рехабилитационния комплекс на Скури в Русе

Символична първа копка направиха на бъдещия водно-рехабилиатционен комплекс на Фондация „Александър Русев“ в Русе. Той ще се изгражда на общински терен зад двора на спортното училище, предаде кореспондентът на БГНЕС от крайдунавския град.

"В момента, в който бъде издадено разрешение, реалните строителни дейности ще започнат, без да се изчаква да бъде събрана цялата сума, заяви Биляна Калчева", която е член на УС на фондацията.

За изграждането на водно-рехабилитационен комплекс за деца и възрастни с ментални и физически затруднения в Русе се разчита основно на дарения и благотовителни инициативи за набиране на необходимия финансов ресурс, който се изчислява на около 4-5 милиона лева. Досега от фондацията са събрали над 400 хиляди лева.

Свещеници от Русенската митрополия отслужиха водосвет за успех на начинанието.

От Община Русе направиха жест към семейството на Александър Русев - Илиян Русев - Скури и Неви Русева, като предоставиха камък в негова памет, за да бъде вграден в основите на бъдещия комплекс. От фондацията се надяват водно-рехабилитационният комплекс да бъде готов и въведен в експлоатация още през 2026, най-късно през 2027 година.

БГНЕС припомня, че Илиян Русев – Скури работи от 10 години, напълно безвъзмездно, с възрастни и деца с различна степен на физически и ментални затруднения.

Предвижда се комплексът да има три басейна, като най-малкият ще бъде вана за бебета. Ще има и трибуна със 190 места. /БГНЕС