Необичаен сняг вали над Холивуд

В Лос Анжелис, включително около емблематичния надпис "Холивуд" падат снежинки, след като зимната буря затегна ледената си прегръдка в Южна Калифорния този уикенд.

Сан Франциско счупи 132-годишен рекорд за най-ниска температура, като в петък сутринта падна до 4 градуса по Целзий.

Десетки милиони жители на Златния щат са предупредени за снежна буря, вятър и наводнения.

Бурите са причинили прекъсване на електрозахранването на близо един милион домакинства в цялата страна, съобщи Би Би Си.

Основната магистрала на Западното крайбрежие - междущатска магистрала 5 - беше частично затворена на юг от границата с Орегон.

Лос Анджелис - град, известен с палмите си и слънчевите си булеварди - получи първото си предупреждение за снежна буря от повече от три десетилетия.

В петък хората в града се събраха, за да се полюбуват на необичайната гледка на падащите снежинки около емблемата на града - надписът "Холивуд". На други места в града обаче наводнения блокираха автомобили в Северен Холивуд, а официални лица предупредиха за наводнения в квартали в целия окръг Лос Анджелис.

Националната метеорологична служба (NWS) предупреди, че "през нощта от петък до началото на съботния ден са вероятни значителни снеговалежи в планините, които ще окажат сериозно въздействие върху пътуванията и инфраструктурата.

" Възможно е да има паднали дървета и електропроводи. В по-ниските части на планината може да има значителни снеговалежи над райони, където снегът е необичайно явление”.

От NWS предупредиха плажуващите на световноизвестните плажове в щата да се пазят от "силни морски течения и висок прибой".

Планинските общини могат да очакват снеговалеж между 60 см. и 2м. В някои райони са обявени предупреждения за лавини./БГНЕС