Николай Денков: Искаме ротация, но сме готови и за избори

Уверихме президента, че искаме да се осъществи ротацията. Също така, ако няма съгласие, сме готови да идем на избори. Това обаче не е добър вариант, заяви премиерът в оставка акад. Николай Денков след консултациите на "Дондуков" 2, предаде репортер на БГНЕС.


Акад. Денков изрази позицията си на "умерен оптимист" по отношение на преговорите с ГЕРБ-СДС. Той отново определи разговорите от изминалите два дни като конструктивни.

Вчера и онзи ден разговорите бяха конструктивни, трябва да продължат със същата интензивност. Убедени сме, че максимално бързо трябва да приключат преговорите, добави Денков.

Трябва да уточним законодателната програма, добави той, а от думите му стана ясно, че същинска работа по тази част не е започнала.

Имаме първи вариант, каза той, визирайки проектодокумент, който да обобщи договореностите до този момент.

Управленската програма и разбира се съставът на МС, уточни Денков пред медиите и добави: До момента имаше разбиране, имаше напредък, имаше спорни моменти, но имаше и съгласие.

Очаквам да намерим съгласие и то да доведе до реаолизацията на първия мандат. Ако не намерим съгласие, отиваме на избори, заключи премиерът в оставка. /БГНЕС