Нинова: Печелим 4 областни града и имаме 72 кмета, ГЕРБ е големият губещ на тези избори

Изключително сме доволни от резултатите. До този момент имаме 72 кметове, при 57 на предишните местните избори. Категорично повишаване броят на кметовете си и сме втора политическа сила по кметове. Печелим четири областни града - Шумен, Разград, Русе и Силистра.


Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на БГНЕС.

"Увеличаваме броя на гласовете си за общински съветници с около 50 000 гласа. С ДПС сме двете партии, които повишаваме гласовете си и за партията и като брой кметове в страната. Очакваме да видим какво ще стане в София", добави Нинова.

Според нея големият губещ на тези избори е ГЕРБ, и "този модел започва да се разгражда". Нинова е категорична, че партията е консолидирана и резултатите й го доказват.


"В първите дни внасяме вот на недоверие", обяви Нинова като обясни, че това ще стане в първите дни на работата на парламента след местните избори.

Тя коментира, че са правили коалиции с различни партии по време на местните избори. "Това е висше качество в политиката. Да умееш да правиш съюзи. Не знам защо Борисов се изненадва от това", посочи тя./БГНЕС