Новак Джокович закова Стан Вавринка за победа номер 31 на Уимбълдън

Новак Джокович се класира за осминафиналите на Уимбълдън, след като победи Стан Вавринка с 6-3, 6-1, 7-6(5). Шампионът от последните четири издания на турнира вече има 31 поредни победи в "Ол Инглънд Клъб".


Следващ съперник на 7-кратния шампион в Лондон е Хуберт Хуркач, срещу когото води в общия баланс с 5-0. Двамата се срещнаха на Уимбълдън през 2019 година, когато сърбинът победи с 3-1 сета.

След убедителните първи два сета за сръбският тенисист, Вавринка бе равностоен в третия, а в тайбрека навакса изоставане от 1:3 до 5:3 в своя полза. Новак Джокович обаче спечели следващите четири точки и затвори успешно двубоя. Той е спечелил последните 11 тайбрека, които играе на турнирите от Големия шлем.

За четвъртия кръг се класира и седмият в схемата руснак Андрей Рубльов. Той отстрани Давид Гофен от Белгия след 6:3, 6:7(6), 7:6(5), 6:2. Срещата продължи три часа и две минути. Рубльов ще се изправи срещу представителя на Казахстан Александър Бублик, №23 в схемата, в спор за влизане сред четвъртфиналистите. /БГНЕС