Очакват се резултатите на контактните със заразените с COVID-19

Днес се очаква да излязат резултатите на хората, които са били в контакт със заразените с коронавирус в Габрово. За Плевен все още не са установени колко са точно.

Четири остават засега потвърдените случаи на коронавирус у нас - два в Плевен и още два в Габрово.

Заразените в Плевен са двама мъже, а в Габрово - две жени. Сред тях има и медик.

От неделя УМБАЛ „Д-р Георги Странски" в Плевен и МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ в Габрово са в карантинен режим на работа. Всички масови събирания се забраняват в двата града - отменят се спортни събития, културни прояви, чествания, годишнини. В Габровско и Плевенско се забраняват лекциите в университетите, затварят се и кината.

Пред БНТ директорът на болницата в Габрово д-р Минко Михов съобщи, че към София вече са изпратени 94 проби на контактни лица. Днес по обяд се очакват резултатите. Той съобщи още. че ситуацията в болницата през нощта е била спокойна. "Персоналът съдейства изключително активно. До сега никой не е отказал да дойде на работа, не е отказал разпореждане. Има пълно съдействие от страна на персонала", каза д-р Михов. Има готовност за разкриване на допълнителни легла.

Властите непрекъснато напомнят на гражданите за мерките, които трябва да вземат по отношение на лична хигиена, ограничаване на социални контакти и информираност от достоверни източници. /БГНЕС