Окончателно: Андре Токев излиза предсрочно от затвора

Тричленен състав на Апелативен съд – София потвърди определението на Софийския градски съд, с което на 13 юли бе допуснато условно предсрочно освобождаване на осъдения Андре Токев.

БГНЕС припомня, че шеф готвачът Токев бе освободен предсрочно от затвора миналата седмица и макар прокуратурата да заяви, че няма да обжалва решението, администрацията на затвора го направи. През ноември 2021 година Токев бе хванат да шофира пиян и без джанти на колата си. През януари той влзе в затвора. Готвачът призна вината си и сключи споразумение.

С днешното си решение апелативните магистрати приемат за обосновано определението на първоинстанционния съд, че към настоящия момент осъденият с поведението си в затвора е дал доказателства за поправянето си. Събрани са доказателства за неговата полезност за обществото; същевременно към 13.07.2022 г. осъденият е бил изтърпял фактически повече от половината от наложеното му наказание „лишаване от свобода“. Това обуславя извод за обоснованост и законосъобразност, т.е. правилност, на обжалваното определение и за неоснователност на подадената срещу него жалба, сочат апелативните съдии.

Определението на САС е окончателно. /БГНЕС