Опашки за козунаци преди големия празник

Хората днес масово са излезли, за да купуват козунаци за наближаващия светъл празник Великден. Дори дъждовното и ветровито време не спира столичани да чакат на опашка, за да си купят козунак от близката пекарна, вместо от някои от големите вериги магазини, предаде репортер на БГНЕС.

В пекарните в центъра на столицата цените на козунаците са по-скъпи, отколкото в магазините, но пък се правят на място и според хората качеството им е по-добро, а цените са около 12 лв. за козунак със стафиди, с 2 – 3 лв. е по-скъп козунакът с шоколад.

„Тази пекарна е невероятна, затова опашките се нижат всяка година и от двете страни на улицата“, каза пред БГНЕС Любослава. Тя обясни, че и преди е пробвала козунаците, които се правят тук, и ѝ харесват. „Майки ми също си омеси, обаче, тук просто са по-добри, много вкусни“, заяви жената.

Марияна Иванова каза пред БГНЕС, че току-що е излязла от църквата и минава точно оттук, където се намира пекарната. „Пробвала съм тези козунаци, които са на сравнително добра за качеството цена и го купувам, защото предстои голям празник“, уточни тя.

„Аз всяка година от тази пекарна си купувам и са страхотни, и затова и тази година отново спазих традицията да е от същото място“, обясни пред БГНЕС Димитър, който чакаше на опашката, за да си купи козунак.

Актрисата Станка Калчева разказа пред БГНЕС, че има друго място, където ходи да си купува козунаци, но е било затворено. „Това го видях и влязох да си купя оттук, и се надявам да е хубав“, заяви тя. /БГНЕС

Тагове: