Орманджиев: Стадионът ще бъде построен

„Ние сме наясно каква е ситуацията. Искам да успокоя цялата армейска общност, че стадионът ще бъде построен. Самият факт, че сме напреднали с демонтажа не е случаен. Наясно сме какви са административните пречки". Това заяви изпълнителният директор на ЦСКА Стоян Орманджиев във връзка с изказването на главния архитект на София Здравко Здравков, че клубът все още няма разрешително за строеж на нов стадион, предаде репортер на БГНЕС.

"Имаме недоброжелател, много добре знаете кой е, казва се Николай Веселинов, той е жалбоподател. Имаме решение в наша полза, той трябва да си вземе решение, но се бави поради неведоми за нас причини, не можем да кажем какви са доводите. Със сигурност той е незаинтересована страна. Ние вярваме, че съдът ще предприеме необходимите мерки", добави той.

"Филип Филипов е нормално да бъде по-отговорен към спортната част, а аз към административната част. За ДЮШ имаме идея и място, но няма да го споделя, защото има страшно много недоброжелатели. Мястото е избрано и го има, но става бавно. Ние сме предвидили, че в следващите две години ДЮШ ще страда. Ние трябва да се преместим и децата да тренират терени под наем. Няма да бъде собственик и главен скаут. Ще има структура, ще има пълно доверие на треньора. С всички футболисти, които са с изтичащ договор, са проведени разговори", каза още Орманджиев.

"Не съм толкова запознат с тези промени, които се взимат в Народното събрание, факт е, че това решение се взе супер бързо и единодушно, дай Боже, да бъде така когато се говори за детски болници и пенсии. Аз по-скоро смятам, че това нещо, а и не само мое мнение, е прибързано решение, което повече ще донесе вреди, отколкото ще донесе ползи", коментира Орманджиев относно забраната за реклама на хазарт в медиите.

"Основните спонсори в спорта са бетинг компаниите, това не е тайна, не само във футбола. Според мен това решение няма да е добре за спорта като цяло", допълни по темата Филип Филипов. /БГНЕС