Петър Касабов: Обичам Биляна Дудова, защото аз съм я изградил като състезател

Как да имам нещо против човек, когото обичам и аз съм го изградил като състезател. Избирам състав, с който да се боря да сме първо отборно", обяви специално за БГНЕС треньорът на женския национален отбор по борба Петър Касабов. По-рано през деня той беше обвинен от Биляна Дудова и личния й треньор Георги Калчев в тенденциозно отношение при определянето на състава за предстоящото европейско в Будапеща. Според състезателката, тя несправедливо е пренебрегната за сметка на Тайбе Юсеин.

"Има решение, което е прието от Управителния съвет. За да участваш на Световно или Европейско първенство, трябва преди това да се бориш на републиканско и международен турнир. И ако не се реши коя е по-добрата, се прави преборване с толеранс 2 кг, определена от националния треньор", каза Касабов.

"Биляна Дудова отказа да се бори, подведена от своя треньорски щаб. Те решиха, че няма да участва в това преборване. Тя е в моя списък, но в категория до 59 кг. След като отказа, мисля, че няма драма", добави той.

"Тези критерии са за всички - жени, мъже свободен и класически стил. Не е мое решение. В началото на годината треньорите даваме предложения за изготвяне на критерии и сме длъжни да се съобразяваме с тях", завърши Касабов. /БГНЕС