Петков: Ще говорим за по-доброто управление, но не и за съществуването на COVID

Правителството има нов модел за управление на кризата, съобщи министър-председателят Кирил Петков.

Още в петък бих приветствал избрани членове на протестиращите – професионалисти, лекари, вирусолози, които имат експертиза и конструктивни идеи как по-добре да управляваме кризата. Може да говорим за по-доброто управление на кризата, но не и за това дали COVID съществува, заяви Петков в телефонно включване пред НТВ.

В момента най-важното е всички да разберем, че само заедно – особено ако увеличим нивото на ваксинация, може да предотвратим следващата вълна да налага по-сериозни мерки, заяви още премиерът, който и минути по-рано чрез ефира на бТВ покани представители на протестиращите на разговор и заяви, че много съжалява, че е под карантина, защото би отишъл да говори с хората на площада.

Петков съобщи, че в последните дни правителството работи за нов модел на мерките и той е функция само на броя на интензивни легла по области. Този модел беше реално завършен в полунощ.

Протестиращите опитаха да нахлуят в сградата на парламента

Никой не харесва ограничителните мерки, въпросът е как управляваме кризата и фактът, че над 5000 легла вече са заети и как да вдигнем нивата на ваксинация. Зеленият сертификат е една мярка, заради която в момента се е вдигнала ваксинацията, допълни още Петков.

Премиерът още веднъж каза, че е напълно здрав и на базата на трите дози ваксина, които има, карантината му ще изтече в петък. Той определи като пълен абсурд твърдението, че някой се опитва да заразява хората от КСНС. /БГНЕС