Полицията отне колата на 92-годишния мъж от Сливен, шофирал пиян, без книжка, и със свалени номера

Полицията в Сливен отне автомобила на 92-годишния Стефан Стефанов, след като е установено от видео клип, че той продължава да шофира, след като на 8 март бе заловен да управлява без шофьорска книжка, регистрация на автомобила и в нетрезво състояние. По случая е образувано досъдебно производство, уведомена е Районната прокуратура, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

На видео, изпратено до полицията, се вижда как възрастният мъж управлява автомобила си по тихите централни улици на града. След това видео полицията предприема незабавни мерки да спре недобросъвестния шофьор, а колата му да бъде присъединена към доказателствения материал. В момента тя се намира на паркинг под охрана. Шофьорската книжка на 92-годишния Стефанов е била отнета през 2022 година за друго нарушение.

"Видяхме клип в социалните мрежи и веднага се самосезирахме и установихме лицето, което е качило клипа. Същият бе разпитан като свидетел и бе започнато отново досъдебно производство по чл. 345, ал 2 от НК срещу водача. Към настоящия момент и автомобилът е иззет в хода на досъдебното производство, след разрешение на Районна прокуратура Сливен. Към момента текат две досъдебни производства срещу него. Вече след ааа, в хода на досъдебните той ще бъде разпитан и впоследствие прокуратурата ще бъде тази, която ще реши какво ще се случи с него", каза за БГНЕС гл. инсп. Илиян Николов, началник сектор „Пътна полиция" Сливен./БГНЕС