Полша и САЩ си уредиха среща в четвъртфиналите на Световното по волейбол

Отборът на Полша продължи похода си към трета поредна световна титла, след като разби Тунис с 3:0 (25:20, 25:15, 25:20) в мач от четвъртфиналите на Световното първенство. През 15 хиляди свои фенове в Гливице поляците доминираха тотално над шампиона на Африка и не оставиха никакво съмнение в превъзходството си, записвайки четвърти пореден успех от началото на турнира.

Най-резултатен за домакините бе MVP от последното издание на Шампионската лига Камил Семенюк с 13 точки, ветеранът Бартош Курек добави 11 точки, а центърът Якуб Кочановски завърши с 10. "Щастливи сме, че спечелихме този мач с 3:0. Може би можехме да играем малко по-добре, но важното е, че продължаваме напред и бе страхотно отново да играем пред нашите фенове. Не мисля, че сервисът ни беше достатъчно ефективен в този мач и ще работим върху това за следващия мач, защото това е едно от основните ни оръжия", коментира Семенюк след успеха.

За място на полуфиналите Полша ще спори с тима на САЩ, който имаше нужда от тайбрек, за да преодолее съпротивата на Турция. В крайна сметка американците се наложиха с 3:2 (25:21, 25:17, 22:25, 19:25, 15:12). Полша и САЩ вече играха в груповата фаза на турнира, като домакините се наложиха с 3:1.

Към четвъртфиналите продължиха още Словения и Италия, а днес и утре ще се изиграят останалите четири осминафинални двубоя. /БГНЕС

Категории:

Тагове: