Последният турски TEKNOFEST за годината започва днес в Измир

Третият и последен етап на тазгодишното издание на TEKNOFEST - най-големия фестивал на авиацията, космонавтиката и технологиите в света, ще започне в Измир на 27 септември, предаде Анадолската агенция.

Фестивалът, който ще се проведе на летище "Сигли" под мотото "Ти и бъдещето", ще включва различни дейности като състезания по технологии и предприемачество, авиошоу, научни шоута, откривателски игри, симулационни зони, образователни семинари, изложби, сценични представления и концерти.

В рамките на събитието всеки, който вярва в своя талант, може да изпее свои песни и да свири на TEKNOFEST, като част от група или индивидуално.

Фестивалът ще продължи до първи октомври.

Първият етап на TEKNOFEST се проведе в Истанбул от 27 април до 1 май, а вторият етап - в Анкара от 30 август до 3 септември. Събитието се организира в трите големи града на Турция по повод 100-годишнината на републиката.

Фестивалът в Истанбул влезе в историята като "най-голямата организация в света" с повече от 2,5 милиона посетители. Фестивалът, който се проведе на летище "Етимесгут" в Анкара, беше посетен от 943 000 души./БГНЕС