Предимно слънчево, но ветровито, температурите ще се повишат

Във вторник ще преобладава слънчево време, но облачността от югозапад ще продължи да се увеличава, предаде репортер на БГНЕС. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, в София – около минус 1° и на места в котловините на Югозападна България ще има условия за слана.


Към края на деня в югозападните райони ще завали дъжд. Вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, по долината на Струма и в Източните Родопи от юг и ще бъде слаб до умерен. Дневните температури ще се повишат и максималните ще бъдат между 14° и 19°, в София – около 15°. През нощта срещу сряда на места в Западна и Централна България, а след полунощ и в Югоизточна ще има валежи от дъжд.

Над планините облачността от югозапад също ще се увеличава и по-късно през деня в масивите от Югозападна България, а през нощта и в останалата част от страната ще има валежи дъжд, над около 1800 метра – сняг. Вятърът ще се ориентира от юг и ще започне да се усилва, по най-високите върхове на Рила и Пирин ще бъде силен от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, на 2000 метра - около 1°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 12° и 17°. /БГНЕС