Птиците, акулите и змиите – любими на софиянци

Националният природонаучен музей събра малки и големи в почивния ден след 3 март, предаде репортер на БГНЕС.

Децата и техните родители се наслаждаваха на богатия избор от експонати, включващ различни представители на световната фауна.

„Експонатите са много хубави, уникални са“, сподели Гошко, който е на 9 годинки и бе дошъл с майка си в музея. „Змиите ми харесаха най-много, но всички животни от тук като цяло ми харесват, папагалите също са много хубави, перфектни са”, каза той и добави, че посещава музея за първи път и му харесва много.

Ети също за пръв път посещава музея. „Още не съм разгледал всичко, има още един етаж, но засега птиците най-много грабват вниманието ми”, сподели той.

Моника е тук заедно с шестгодишните си деца Виктор и Кристиян.

Моника разказа, че много ѝ харесват експонатите, но най-много на нейните деца- шестгодишните Виктор и Кристиян. Първият малчуган е впечатлен от крокодила, докато Кристиян от лебедите. Те вече са видели змиите, сега искат да разгледат акулите и също така да научат какви са размерите на октоподите.

Лидия, майка на Живка, са много впечатлени от експозицията. „Най-много ни хареса гигантската костенурки“, сподели в усмивка Лидия.

В Природонаучния музей днес могат да бъдат разгледани няколко експозиции, посветени на птици, земноводни, влечуги и риби. Всички те ни запознават с любопитни и редки създания, които обитават нашата планета Земя. /БГНЕС