„Пулсът на танца“ оглави родния бокс офис дни след премиерата си

За няколко дни най-новият филм на режисьора Георги Костов – „Пулсът на танца“, разкриващ красотата и елегантността в света на спортните танци, оглави родния бокс офис по гледаемост.

От излизането по кината на 9 февруари, лентата чупи рекорди като стана номер 1 в българския бокс офис по гледаемост през уикенда 10 – 11 февруари и изпреварва всички чуждестранни филми. За трите дни – петък, събота и неделя, лентата е показана на 64 екрана в страната и е привлякла 6410 зрители. Общите приходи са в размер на 77 650 лева, което дава добър старт и надежди на Костов, който освен режисьор е продуцент и съсценарист.

„Радвам се, че успяхме да заснемем „Пулсът на танца” и да го реализираме с финансовата подкрепа на община Бургас. За мен беше истинско удоволствие да работя с екип от доказали се актьори като Ники Илиев, Башар Рахал, Ивайло Захариев, Любомир Ковачки, Сара Драгулева, Райна Караянева, както и с младите таланти Георг Киряков и Мартина Кондаклиева, шампиони по спортни танци. Във всеки мой филм, давам шанс на нови лица и така гледам да откривам и развивам младите таланти за българското кино. Мога да се похваля, че режисьорският ми нюх не е спирал да работи, пръв за сцената на българското кино открих актьорите Ивайло Захариев и Рая Пеева с дебютното им участие в моя пръв филм „ Пистолет, куфар и три смърдящи варела“. Шанс да изиграе главната роля в друг мой филм имаше Анастасия Левордашка. Именно това ме мотивира да стартирам и кастинг агенция за откриване и развитие на млади таланти – StarCast.bg.”, споделя режисьорът Георги Костов.

Филмът показва отвътре интригуващия свят на състезателните спортни танци.

„Обичам да експериментирам и да предизвиквам себе си с различни жанрове и смятам, че „Пулсът на танца“ ще докосне публиката с актуалните теми, които се поставят в него свързани с взаимоотношенията в семейството, с желанието на младите хора да преследват мечтите си и каква е цената на успеха“, казва още Костов.

Чрез „Пулсът на танца” той иска да вдъхнови повече млади хора да спортуват и да изградят здравословни навици на живот.

„Искрено се надявам с добри примери, култура, спорт и възпитание да променим средата в която живеем“, казва още режисьорът. /БГНЕС