Рибут на "Голият пищов" с Лиъм Нийсън има премиерна дата за 2025 г.

Предстоящият рибут на култовия комедиен филм от 1988 г. "Голият пищов", оглавяван от Лиъм Нийсън най-накрая се придвижва напред.

Paramount Pictures обяви, че предстоящият рибут си е осигурил премиерна дата през юли 2025 г. Филмът, който ще бъде копродуциран от Сет Макфарлън и Ерика Хъгинс чрез Fuzzy Door, ще излезе на екран на 18 юли следващата година, според Variety. Членът на The Lonely Island Акива Шафър, който ще режисира рестарта.

По проекта се работи от известно време, като Нийсън води преговори да оглави възобновения франчайз още през 2022 г. Според доклад на Deadline, публикуван по това време, се предполага, че Нийсън ще играе сина на детектив Франк Дребин. Допълнителна информация за ребута засега е в тайна, включително за останалите актьори, сюжета и др.

В оригиналната трилогия "Голият пищов" Лесли Нилсен изпълняваше ролята на доверчивия детектив Франк Дребин. Оригиналният филм от 1988 г. е последван от продълженията "Голият пищов 2 1/2" през 1991 г. и "Голият пищов 33 1/2 " през 1994 г.

През 2022 г. Нийсън се пошегува, че ще се включи във филма, като заяви, че това може да направи или да разбие кариерата му: "Към мен се обърнаха Сет Макфарлън и Paramount Studios, за да възкресим може би филмите за "Голият пищов". Това или ще завърши кариерата ми, или ще я насочи в друга посока. Честно казано, не знам." /БГНЕС