Робъртсън: Ван Дайк заслужава да стане Играч на сезона

Ван Дайк е в основата на страхотното представяне на Ливърпул от началото на сезона.

Върджил ван Дайк заслужава да спечели наградата за Играч на сезона във Висшата лига, смята неговият съотборник в защитата на Ливърпул Андрю Робъртсън. Ван Дайк е един от фаворитите на букмейкърите за отличието заедно с триото от Манчестър Сити Серхио Агуеро, Рахийм Стърглинг, Давид Силва и своя съотборник Мохамед Салах, който грабна приза през миналата година.

Откакто наградата съществува (1974 г.) тя е печелена от защитник само в пет случая, като за последно това стана преди 14 г., когато неин притежател стана Джон Тери от Челси. Но холандският бранител на мърсисайдци определено е една от главните причини тимът все още да е лидер в класирането и претендент за титлата, спомагайки за 16 сухи мрежи през сезона - най-силното постижение към момента.

"Ако сезонът свършваше днес, лично бих му връчил наградата", заяви Робъртсън след двата гола на Ван Дайк във вратата на Уотфорд при победа с 5:0 на "Анфийлд" в последния кръг. "Все още има 10 мача до края и някой друг може да избухне, но считам, че Ван Дайк игра на друго ниво. Обикновено нападателите получават такива награди, но Върджил е фантастичен през целия сезон и заслужено получава аплодисменти и признания. За мен той е най-добрият централен защитник в момента", отбеляза националът на Шотландия. /БГНЕС