Роналдо с рекорд за Гинес, Люксембург шокира Босна и Херцеговина

Гол на Кристиано Роналдо в последните секунди донесе успеха на Португалия с 1:0 като гост Исландия в мач от група J на квалификациите за Евро 2024. Голямата звезда на иберийците започна титуляр и записа своя мач номер 200 с националния отбор. Той е първият с подобно постижение и бе отличен като рекордьор на Гинес със специален плакет.

Попадението му 91-ата минута е под №123 с португалския екип. Инасио засече центриране в наказателното поле и насочи топката успоредно на голлинията, където дебнещият Роналдо я мушна в мрежата за 1:0! ВАР прегледа гола за потенциална игра с ръка, нарушение на правилата не беше намерено и гостите спечелиха.

Кто цяло Португалия не изигра най-добрия си мач, но в 81-ата минута от игра бе изгонен Вилум Тор Вилумсон от домакините за втори жълт картон. С човек по-малко Испандия не успя да удържи равенството.

Португалия крачи към Евро 2024, като постигна четвърта поредна победа и е с 12 точки, а освен това без допуснат гол до момента. Второто място в групата е за Словакия с 10, която днес взе гостуването си на Лихтенщайн с 1:0.

В другия мач от тази група Люксембург хвърли бомбата при гостуването си на Босна и Херцеговина с 2:0. Срещата започна шокиращо за тима от Балканите, след като гостите откриха резултата още в четвъртата минута чрез Ивандро Санчес след много груба грешка в защитата.

Босненците определено бяха изненадани и дълго време не успяха да реагират, като опитаха хаотичен натиск. Все пак през втората част те получиха дузпа, но Амир Хаджиахметович пропусна от бялата точка, като прати топката в аут. Това сякаш съвсем срина домакините, които получиха нов гол. В 74-тата минута Данел Синани отбеляза второ попадение след неразчетено излизане на босненския вратар Ибрахим Шехич и реши всичко в мача.

Така Люксембург продължава с феноменалното си представяне и вече е на 3-о място в групата със 7 точки. Босна пък записа трета поредна загуба в квалификациите и остава едва с 3 пункта.

Резултати

Група "A"

Норвегия - Кипър 3:1

Шотландия - Грузия 2:0

Група "J"

Лихтенщайн - Словакия 0:1

Исландия - Португалия 0:1

Босна и Херцеговина - Люксембург 0:2

Група "E"

Фарьорски острови - Албания 1:3

Молдова - Полша 3:2

Група "F"

Естония - Белгия 0:3

Австрия - Швеция 2:0

Група "G"

България - Сърбия 1:1

Унгария - Литва 2:0. /БГНЕС