Шаги издава реге албум с коледни песни

Популярният певец Шаги обяви издаването на коледен реге албум по-късно този месец.

Авторът на „It Wasn't Me“ е работил с изпълнители като Джос Стоун, Бийни Ман и Не-Йо върху „Christmas In The Islands“, който трябва да излезе на 20 ноември и има за цел да „пренесе слушателите“ по време на Коледа на Карибите.

Той разказа за албума от 15 песни: „Още от дете си спомням как гледах туристите да се стичат в Ямайка по време на Коледа за малко слънце, забавления, ром и страхотни партита! Нашият остров е свързан със семейството, приятелите, храната, страхотните плажове, топлите, приветливи хора и културните ценности, което е идеалната рецепта за радостна Коледа, затова решихме да въплътим всичко това в един албум“.

„С емблематични творци на Ямайка като Не-Йо и Джос Стоун се надяваме да пренесем слушателите тук и да споделим как празнуваме Коледа на островите!“, допълни изпълнителят.

Певецът, който е роден в Кингстън, Ямайка, настоя, че този албум ще бъде доста различен от повечето други албуми на тема Коледа.

Той сподели: „Част от текста на една от песните е: „Не искам никаква ледена Коледа; единственият лед, който искам да видя, е в чашата ми с ром“.

Според Шаги албумът създава коледна атмосфера в карибски стил, защото единствената Коледа, която познава, е в Ямайка. „Ако някога сте били в Ямайка по Коледа, това е най-забавното, което можете да ви се случи“, каза той. "В Америка или Европа Коледа е свързана с яке и е студено и има сняг. Аз не съм от тази култура. Аз съм от култура, където има плаж, ром и трева. Не разбирам защо Коледа трябва да е по-различна." /БГНЕС