Шолц призова за бързо депортиране на мигранти

Германия трябва бързо да депортира мигранти, които нямат право да останат, но също трябва да приема тези, които имат право на убежище, и тези с необходимите умения, каза германският канцлер Олаф Шолц в интервю пред Spiegel.

„Трябва да депортираме в голям мащаб онези, които нямат право да останат в Германия“, каза Шолц. Той подчерта, че тези, които Не изпълняват условия за убежище и нямат изгледи да останат, трябва да напуснат. „Трябва да депортираме повече и по-бързо“, настоя германският канцлер.

Според него необходим е цял пакет от мерки за ограничаване на нелегалната миграция, включително по-добра защита на външните граници на ЕС и по-строг контрол по границите на Германия със съседните членки на ЕС. Канцлерът добави, че Германия трябва да продължи да приема бежанци, които имат право на убежище поради политическо преследване или други законни причини, както и да привлича повече мигранти с необходимите умения. „Но онези, които не принадлежат към нито една от тези групи, не могат да останат при нас“, повтори Шолц. /БГНЕС