Швьонтек се справи с Мухова и остава №1 в света

Ига Швьонтек спечели с 6:1, 4:6, 6:4 срещу Каролина Мухова в мач от третия кръг на турнира за жени в Монреал. По този начин полякинята си гарантира лидерската позиция в световната ранглиста за откритото първенство на САЩ. От началото до края на двубоя минаха повече от 9 часа, като причината бе, че бе прекъснат на два пъти заради проливния дъжд.

В повторението на финала от Ролан Гарос Швьонтек спечели шест от първите седем гейма, макар че този резултат не отговаряше на високото ниво, демонстрирано и от двете в началните минути. Световната №1 съумяваше да спечели важните точки, с което си осигури и победата в сета.

Във втората част ситуацията се обърка и чехкинята бе тази, която се възползва от възможностите си, за да изравни резултата. Дъждът доведе до пауза преди решителния трети сет, в който Швьонтек стартира с пробив.

В същото време, Коко Гоф продължава победната си серия. Американката даде само три гейма на шампионката от Уимбълдън Маркета Вондроушова – 6:3, 6:0, с което си осигури мач срещу добрата си приятелка и партньорка на двойки Джесика Пегула.

Напред продължава и Дария Касаткина, която победи Мари Боузкова след 6:3, 6:4. Тя очаква победителката от двубоя между Слоун Стивънс и Елена Рибакина. /БГНЕС