Сираков: Няма как да ме притискат и рекетират за акции

Аз мисля, че с изложените вече цифри категорично отговарям на този въпрос. Не съм отказал с никого среща на каквато и да е тема, която е полезна за Левски. На някои от феновете трябва да кажа, че нещата се постигат много по-лесно с добро, а не с лошо. Те вредят на Левски. Готов съм да седна и да говоря с всеки от тях. Не, не сме имали разговор. Готов съм да разговарям по всички теми с всеки – ако става въпрос за обида, имам 1000 причини да съм обиден, и въпреки всичко съм готов, както ги поканихме юни месец – готови сме да водим разговори на всяка тема. Но да ме притискат и рекетират за акции, няма как да стане.


Това отговори на въпрос на БГНЕС мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков на днешната съвместна пресконференция относно дейността и резултатите на клуба през 2023 година, предаде репортер на БГНЕС. На събитието присъстваха още изпълнителният директор на „сините“ Даниел Боримиров и членът на Управителния съвет на клуба Борислав Георгиев.

„Искам да се извиня на цялата синя общност, че изглеждахме малко като капсулирани в последните месеци, за което аз също имам и приемам, че имам сериозна вина, но това е от независещи от мен причини. Много от нещата изискват пълна конфиденциалност. Всеки месец, по един или друг начин, те ще бъдат запознавани с всички действия, които се извършват от клуба“, започна мажоритарният собственик на Левски.

По отношение на евентуален разговор с бившия собственик на клуба Васил Божков относно задълженията към негови фирми, Сираков отговори: „Всичко е възможно (б.ред – да разговаря с г-н Божков). Наско Сираков не е бил поставено лице на никого през целия си живот – единствено съм зависим от семейството ми. Как си представяте да съм поставено лице на някого? Когато става въпрос за Левски, не мога да бъда контролиран от никого. Не искам никой да се обижда. Васил Божков не съм го чувал от две години, той има доста проблеми. В момента, в който се наложи да проведа разговор, ще проведа и 100 даже“.

„На живот и смърт е участието на Левски в евротурнирите всяка година. В съзнателния ми живот това е задължителна цел, още повече сега. В евротурнирите се участва, когато го заслужиш на терена. Ние ще направим всичко възможно през пролетта да изглеждаме така, че да заслужим участие на Европа. Манчестър Сити стана европейски шампион и Гюндоган си тръгна. Анди Краев и Петрис имат договори за още 6 месеца, разбира се те трябва да си заслужат мястото в Левски. Ако треньорското ръководство прецени, ще ги използва. По никакъв начин не ми е минавало през главата да сменям Николай Костов. Стоя на 100% зад него, както стоях зад гърба на Станимир Стоилов“, продължи той относно евентуална треньорска рокада на Николай Костов.


Мажоритарният собственик на „сините“ коментира и подписката на сдружението „Левски на левскарите“, която цели да види колко от феновете искат акциите на столичани да са в клубната каса. „Това изключително много вреди на Левски. Аз не мога да вляза в главите на тези момчета. Там повечето е на лична основа – между мен и ръководителя им, затова смятам, че те ще си карат по този начин. Не виждам с какво ще ме притесни подписката им“, каза още Сираков и нарече един от най-големите привърженици на Левски Пепи Димитров, присъствал на пресконференцията на „Левски на левскарите“ в понеделник, „завършен лъжец“.

Относно играта на „сините“ в последно време, бившият нападател на Левски каза: „За мен беше абсолютно очакван този спад в резултатите, не в играта. Защото в 90% от мачовете, които не спечелихме, трябваше да спечелим. Безобразно ни бяха отрязани главите в определени мачове. Получиха се немалък брой непредвидени контузии на водещи футболисти. Нямаме възможност като Лудогорец и ЦСКА да разполагаме с 25 почти равностойни футболисти. Всяка една контузия на водещ футболист или наказание, защото ние играхме последния месец и половина с 4-5 човека, висящи с картони, се отразява на терена. Не мога да бъда недоволен от желанието на нашите играчи. При всички положения ще има входящи трансфери – може би няма да се подсилим в такава степен, каквато искат нашите фенове. При всички положения ще има нови играчи – постовете на Краев и Петрис са с приоритет, търсим и на други, а някъде сме намерили“, издаде той.

Сираков бе запитан и за извънредния изборен конгрес на БФС, който ще се проведе на 15 март догодина. „Тази дата е сакрална за мен, защото Илияна, съпругата ми, е родена тогава. Нямаме намерението да издигаме кандидат от името на Левски, това може да се промени следващите седмици. Изключително важно ще бъде за нас платформата на всеки един кандидат. До момента чувам за Митко Бербатов и екипа му, г-н Крушарски щял да се кандидатира, Димитър Георгиев – Валентин Михов, доколкото разбрах, не е категоричен все още. Истината е, че трябва да видим какво предлагат всички кандидати. На всички ни е ясно, че трябва да има голям завой в работата на БФС, за да се отлепим от дъното. Един светъл лъч – Илиан Илиев, това, което той свърши за две седмици, е страхотно, не ме изненадва, защото виждаме какво прави в Черно море, на него от сърце успех“, допълни още мажоритарният акционер и акцентира върху важността за стадион „Георги Аспарухов“: „Притеснява ни всички. Една от основните цели, които спомена Боби, е да си вземем стадиона. Това е краткосрочно, основната цел на ръководството на клуба. Водим разговори с институциите – дали ще бъде на концесия, дали под наем, въпросът е да е за дълъг период от време“. /БГНЕС

Категории: