Словакия и Унгария също си осигуриха място на Евро 2024

Отборите на Словакия и Унгария си осигуриха участие във финалите на Евро 2024 след квалификационните мачове в четвъртък. В група J Словакия не сбърка при домакинството си на Исландия и спечели с 4:2, като така тимът вече няма как да бъде изместен от втората позиция в класирането.


По този начин страната ще участва на европейско първенство за трети пореден път. В друг мач от групата Кристиано Роналдо отбеляза своя гол номер 128 за Португалия при победата над Лихтенщайн с 2:0 като гост. Петкратният носител на Златната топка вече дели първото място в голмайсторската листа в квалификациите за Евро 2024 с белгиеца Ромелу Лукаку, като двамата имат по 10 попадения.

В група G Унгария успя да измъкне ценна точка от гостуването си на България, с която си подпечата мястото в еврофиналите в Германия. Унгарците бяха много близо до първа загуба от 10 мача насам, но с последното докосване в мача защитникът на България Алекс Петков си отбеляза автогол и фиксира крайното 2:2, което бе достатъчно на Унгария. В другия мач от групата Черна гора победи Литва с 2:0 и запази теоретични шансове да се бори за второто място.

Всички резултати от четвъртък:

Група G

България – Унгария 2:2

Черна гора – Литва 2:0

Група А

Кипър – Испания 1:3

Грузия – Шотландия 2:2

Група F

Азербайджан – Швеция 3:0

Естония – Австрия 0:2

Група J

Лихтенщайн – Португалия 0:2

Люксембург – Босна и Херцеговина 4:1

Словакия – Исландия 4:2. /БГНЕС