Служебният кабинет ще приеме наредбата за командировките в страната

На редовното си заседание днес служебното правителство ще гласува Проект на решение за предоставяне на официална помощ за развитие чрез целева вноска към Доверителния фонд на жертвите към Международния наказателен съд в размер 39 117 лева. Проекторешението е внесено от министъра на външните работи Николай Милков, предаде репортер на БГНЕС.

Служебните министри ще гласуват и Проект на решение за даване на съгласие за откриване на консулство на Република Молдова в Република България, ръководено от почетно консулско длъжностно лице, със седалище в гр. Бургас и с консулски окръг, обхващащ територията на областите Бургас, Варна и Добрич, и за даване на съгласие Женя Атанасова да изпълнява функциите на почетно консулско длъжностно лице на Република Молдова в Република България, със седалище в гр. Бургас и с консулски окръг, обхващащ територията на областите Бургас, Варна и Добрич. Проекторешението е внесено от министъра на външните работи Николай Милков.

На заседанието ще бъде гласуван и Проект на постановление за изменение и допълнение на наредбата за командировките в страната, приета с постановление № 72 на Министерския съвет от 1986 г. Проекта е внесен от заместник министър-председателят по социалните политики и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров.

Служебният кабинет ще гласува и Проект на решение за одобряване проект на меморандум за разбирателство между Министерството на отбраната на Република България и Министерството на отбраната на арабска република Египет за сътрудничество в областта на отбраната. Проекторешението е внесено от министъра на отбраната Димитър Стоянов.

На заседанието ще бъде гласуван и Проект на решение за приемане на план за действие до 2024 г. към стратегическата рамка за развитие на образованието, обучението и ученето в Република България (2021 - 2030). Проекторешението е внесено от министъра на образованието и науката Сашо Пенов./БГНЕС