Станислав Шопов: Винаги съм здраво стъпил на земята

Винаги съм здраво стъпил на земята. Това заяви полузащитникът на ЦСКА Станислав Шопов, който бе избран за Играч номер 1 на 24-и кръг в Първа лига, предаде репортер на БГНЕС. Шопов заслужи приза, след като реализира два гола и даде една асистенция при класическия успех над Берое с 3:0 у дома навръх Националния празник на България 3 март.


„Със сигурност не съм от хората, на които ще им повлияе тази шумотевица. Радвам се, когато се пише за мен, но няма значение дали ще е положително или отрицателно. Винаги съм здраво стъпил на земята, продължавам да работя по същия начин. Не се задоволявам с това да съм Играч на кръга, надявам се да продължавам по същия начин да радвам нашата публика и да нося точки на ЦСКА“, започна той.

„Винаги мачовете с Ботев Пловдив са по-различни за мен, защото съм прекарал 11 години в този клуб. Там съм израснал и съм направил първите си стъпки в професионалния футбол, за което винаги ще му бъда благодарен. Сега обаче съм в ЦСКА, който е най-големият клуб в България и ще дам всичко от себе си. Мачовете с Ботев Пд и Левски са много важни и се надяваме да излезем с положителен резултат от тях“, каза българинът по отношение на предстоящите мачове с Ботев в полуфиналите за Купата на страната.

„Лично аз като футболист и професионалист, за мен всеки един мач е на едно и също ниво. Приемам всеки мач по един и същи начин, няма значение срещу кой играем, гледам да дам всичко от себе си. Не мисля, че съм човекът, който да коментира нещата извън футбола. Ние играем за отбора и за феновете, за да побеждаваме и да вървим напред. За нас и за тях мачовете в края на седмицата са празник“, коментира Шопов предстоящото гостуване на ЦСКА 1948 в събота следобед и продължи:

„Най-добре се чувствам зад гърба на нашите нападатели, като №10, но където треньорът прецени и ме сложи, винаги ще давам 100% от себе си и ще гледам да не го разочаровам. В мача срещу Берое се видя, че за мен най-удобно е да играя зад нашите нападатели. Имах един труден период, в който не играех, но и за момент не съм се отказал, продължих да тренирам, даже още повече. Доста дълго врече чаках този шанс и се радвам, че го сграбчих. Надявам се да продължа по същия начин и да нося победи на нашия отбор“.

Шопов е категоричен, че е щастлив да играе за ЦСКА. „За мен в моя живот нищо не е на живот и смърт. Не приемам така нещата. Преди този мач получавах минути за изява и правих всичко възможно, за да покажа, че мога да започна и като титуляр. Радвам се, че дойде този момент и се надявам да продължа по същия начин. Винаги съм фокусиран върху ЦСКА. Щастлив съм да бъда тук и да играя за ЦСКА, ако е щяло нещо да стане, е щяло да се случи. Повечето неща ги научавах от журналистите, винаги съм фокусиран върху ЦСКА, а не върху Ботев Пловдив. Аз съм далеч от отбора на Ботев Пловдив. Аз съм футболист на ЦСКА и съм съсредоточен върху ЦСКА. Другите отбори си имат собствена политика. Лично аз, като млад български футболист, като гледам мои съотборници от националния отбор, съм много щастлив и вярвам, че това е пътят“.

Той говори и за времето, когато не получаваше много шансове за изява: „Аз и друг път съм го казвал – тогава моментът не беше лек за мен. Имаше интерес от много други отбори от България, а и не само. Още като разбрах за интереса от ЦСКА, отклоних другите неща настрани, защото когато ЦСКА те поиска, нямаш избор, освен да отидеш там и винаги ще бъда благодарен на клуба, собствениците, ръководството, че ми подадоха ръка в такъв момент и се надявам да не ги разочаровам“.

Халфът на „армейците“ увери феновете на отбора, че играчите ще се борят докрай за дубъл през сезона. „Аз ги разбирам напълно, защото ние сме ЦСКА и трябва да побеждаваме във всеки мач, но това е футболът. Има мачове, в които не можеш да победиш. Има още доста мачове, не сме се отказали от битката за титлата. След Черно море записахме две победи и показахме, че сме още в играта и ще направим всичко възможно да зарадваме своите фенове“.

Той призна, че няма спомен от последната шампионска титла на ЦСКА: „Нямам много голям спомен от нея. Време е да се прекъсне дългата серия, всички цесекари са зажаднели за този момент. Миналата година бяхме на една точка, надявам се тази година да я вземем. Имаме също и Купа, не сме фокусирани само и единствено върху титлата, като времето ще покаже какво ще се случи след края на сезона“.

По отношение на сравненията с Тодор Неделев, родният национал заяви: „За мен е чест да ме сравняват с такъв футболист като Тодор Неделев. Всеки ден съм тренирал с този футболист, накрая започнах и да играя мачове с него. Той е невероятен футболист и се надявам да постигна дори повече от това, което той е постигнал. Сигурен съм, че няма да ми се разсърди, ако говоря това. Знам колко е отдаден на футбола, колко обича футбола и живее с него и за мен е чест, че съм играл срещу Тодор Неделев“.

Шопов подчерта, че колективът при „червените“ е на високо ниво: „В нашия отбор колективът е на много добро ниво. Всеки е различен със собствените си характеристики, в което няма нищо лошо. Да, има чужденци от много време и всички се разбираме перфектно. Не е нужно да сме приятели, но когато излезем на терена знаем какво искаме – ЦСКА да победи. Ние вече доста време играем с тази схема. За мен тази позиция, на която играя, няма разлика зад гърба на нападателите. В друга схема ще бъда отново там и не се притеснявам да играя така“.

Относно евентуална повиквателна за националния отбор, футболистът на ЦСКА сподели: „Винаги се надявам и това е мое желание, но аз за себе си съм реалист. Преди това не играех много. Сега направих един мач, надявам се да продължавам по този начин. За мен е чест и гордост да бъда повикан в националния отбор. Надявам се това да се случи и ще дам всичко от себе си“, завърши 22-годишният играч. /БГНЕС