Сунак: Тук съм, за да изразя солидарността си с израелския народ

Риши Сунак пристигна в Тел Авив. Британският министър-председател трябва да се срещне със своя колега Бенямин Нетаняху и с израелския гражданин Исаак Херцог. Очаква се Сунак също така да поиска да бъде разрешено да се внасят помощи в Газа и да бъде позволено на британците, блокирани там, да напуснат района, съобщи „Гардиън“.

"Всеки смъртен случай на цивилно лице е трагедия. И твърде много животи бяха загубени след ужасяващия терористичен акт на Хамас", заяви британският премиер в изявление преди посещението си.

Той заяви, че смъртоносният взрив в болница в Газа на 17 октомври, при който загинаха стотици палестинци, трябва да бъде "преломен момент за лидерите в региона и по целия свят да се обединят, за да избегнат по-нататъшна опасна ескалация на конфликта", като обеща Великобритания да бъде в "челните редици на тези усилия".

„Преди всичко съм тук, за да изразя солидарността си с израелския народ. Вие претърпяхте неописуем, ужасяващ терористичен акт и искам да знаете, че Обединеното кралство и аз сме с вас“, заяви Сунак при кацането си в Тел Авив./БГНЕС