Терзиев и новият Столичен общински съвет се кълнат днес

Първото заседание новия Общински съвет на столицата ще се проведе днес, предаде репортер на БГНЕС.

Избраните съветници, кметът на Столична община Васил Терзиев, кметовете на райони и кметства ще положат клетва и ще встъпят в длъжност.

Областният управител Вяра Тодева, която свиква заседанието в 10.00 часа на "Московска" 22 пожелава на всички успешен мандат за превръщането на София в модерен европейски град.

БГНЕС припомня, че веднага след първия тур на местните избори в края на октомври Столичната общинска избирателна комисия обяви избраните 61 членове на СОС. В състава на съвета този път не влиза нито един избран независим кандидат. Местната коалиция „Продължаваме промяната-Демократична България(Спаси София) ще има 23 общински съветници. Местната коалиция ГЕРБ-СДС печели 14 мандата. "БСП за България" ще има 9 общинари, а партия "Възраждане" – 8. По трима общински съветници ще имат партия "Има такъв народ" и местна коалиция КОД. Един ще е общинският съветник от ВМРО.

Новоизбраният кмет Васил Терзиев вече обяви, че кандидатурата на ПП-ДБ и "Спаси София" за председател ще бъде на Борис Бонев. /БГНЕС